Tuesday, February 25, 2014

Kako se gleda abeceda - Sonja Zubović

Kako se gleda abeceda - Sonja Zubović

Bilješke o piscu:
Sonja Zubović rođena je 1962. u Jastrebarskom u Zagrebu. Tu je i odrasla i upisala Filozofski fakultet na kojem je diplomirala 1987. Svoj radni vijek i dalje provodi upravo tamo gdje je htjela, u kulturi i knjižničarstvu. Posebno su joj draga djeca i mnogo stvara upravo za njih. Tako je i slikovnica Kako se gleda abeceda dobila pohvalu u Bruxellesu kao jedina slikovnica koju su ilustrirala sama djeca.

Piše i knjige za odrasle, radio drame. poeziju, pripovijetke i romane za djecu. Nominirana je za nagradu Porin, a njena slikovnica Čudesna kuharica Lize Brljize osvojila je nagradu “Ovca u kutiji”. Članica je Društva hrvatskih književnika kao i Društva književnika za djecu i mlade.

Sadržaj:
Kako se gleda abeceda djelo je Sonje Zubović namijenjeno učenicima 1. razreda osnovne škole, u kojem se mališani upoznaju sa, njima potpuno stranim, svijetom slova i pismenosti. Knjiga je napravljena kao slikovnica sa radovima koje su načinila sama djeca iz nekoliko vrtića i osnovnih škola.

Već time pristup slovima postaje u mnogome lakši. Također uz svako slovo vezana je zanimljiva i inovativna priča koja će zaintrigirati maštu i probuditi želju za znanjem. Ilustracije koje su načinili njihovi vršnjaci omogućuju djetetu da se u ovo novo i zbunjujuće vrijeme velikih promjena za njega lakše prilagodi gledajući abecedu kroz oči još nekoga svojih godina.

Vrsta djela:
Skup priča.

No comments:

Post a Comment